fbpx

"Een podcast zit tussen je oren"

Een podcast maken

Om radioprogramma’s of radiodocumentaires te maken heb je al lang geen radiostation of omroep meer nodig. Met de introductie van de iPod door Apple begin deze eeuw ontstond ook de podcast - het woord is een samentrekking van iPod en broadcast. Het maakt het voor luisteraars mogelijk om op elk gewenst moment via internet een radioprogramma te beluisteren. Het ‘lineair’ radio luisteren (naar een programma luisteren op het moment dat het ook wordt uitgezonden) zal in de toekomst langzaam verschuiven naar ‘radio on demand’, net als dat bij televisie al is gebeurd en nog gaande is. 

Elke particulier, instelling of bedrijf kan z’n eigen podcast beginnen. Met een podcast maak je dus eigenlijk een radiouitzending. Dat kan een documentaire zijn, een reportage of een interview. In de Verenigde Staten zijn podcasts de laatste jaren 'hot'. In Nederland stijgt de populariteit nu enorm. 

Omdat radiomaken al meer dan 30 jaar mijn vak is, ben ik de aangewezen persoon om in te zetten bij het maken van podcasts. Van het bedenken van een goed inhoudelijk idee tot en met de laatste audiobewerkingen.

Vroege Vogels in 30 minuten

Van het wekelijkse drie uur durende NPO Radio 1-programma Vroege Vogels maakt Radstaak Media Support wekelijks een podcast van de samenvatting van 30 minuten, met de hoogtepunten uit de radiouitzending. In mijn eigen studio doe ik de samenstelling, editing, redactie, het inspreken en de mastering.

Radstaak Media Support

Scheltussingel 64

3814 BH Amersfoort

 

06 53229682

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 53229682